WFM opleidingen binnen Rabobank

De Rabobank heeft in samenwerking met de WFM Academy een opleidingsprogramma ontwikkeld voor alle medewerkers binnen de afdeling WFM onder het thema ‘samen leren en ontwikkelen’. Het programma bestaat uit een viertal onderdelen. Stephan Henzen, traffic coördinator bij de Rabobank, zet de mogelijkheden uiteen:

"De Rabobank biedt vier mogelijkheden om zich te ontwikkelen:

1. Time2Grow: Elke collega krijgt ieder jaar een eigen opleidingsbudget dat drie jaar geldig is. Via Time2Grow kunnen opleidingen uit een catalogus gekozen worden. Tevens is het mogelijk om handmatig een opleiding, training of bijvoorbeeld een congres toe te voegen wat ook vanuit het budget betaald wordt.

2. Interne opleidingen Rabobank: Dit zijn opleidingen buiten het persoonlijk budget. Workshops worden aan de gehele bank of een afdeling gegeven en zijn vaak een introductie op een uitgebreider programma zoals het Responsibility Process.

3. WFM Academy: Alle nieuwe collega’s volgen de Vakopleiding WFM aan de WFM Academy waarin ze van alle facetten van het vak de basis leren. De WFM Academy biedt ook een WFM assessment waarbij de medewerkers jaarlijks getoetst worden aan speciaal voor de Rabobank ontwikkelde normprofielen. Medewerkers krijgen hierdoor direct en onafhankelijk inzicht in hun ontwikkelpotentieel. Naast de genoemde vakopleiding kunnen medewerkers zich verder specialiseren door het volgen van bijvoorbeeld een training Trafficmanagement of Capaciteitsplanning. Tenslotte is er de post HBO opleiding Workforce Management. Hier leer je alle facetten van het vak maar ook meer over bijvoorbeeld leiderschap en veranderkunde. Met dit diploma ben je officieel register WFM’er. Vele collega’s, ik zelf ook, hebben deze opleiding met succes afgerond.

4. Leren van elkaar: “Jij wordt beter door mij”. Het Café-model: samen leren & ontwikkelen. Het idee achter dit model is dat alle WFM disciplines drie niveau’s kennen. Het is de bedoeling dat alle collega’s minimaal niveau één bezitten van elk WFM onderdeel en zich kunnen ontwikkelen naar niveau drie. In geval van doorgroei-ambities is er tevens de mogelijkheid om te ontwikkelen in een ander vakgebied. Trainingen op niveau één en niveau twee worden door ‘eigen’ medewerkers verzorgd. De trainingen en opleidingen voor niveau drie worden door de WFM Academy verzorgd. Door deze opzet blijven wij aangesloten bij de laatste ontwikkelingen in de markt en leren van hun externe expertise.

Rabobank vindt ontwikkeling van medewerkers cruciaal en reserveert daarom tijd vrij voor hun ontwikkeling. In de roosters wordt hier dus rekening mee gehouden. Ik heb zelf ervaren hoe belangrijk en leuk het is om jezelf te blijven ontwikkelen. De WFM Academy helpt daarbij!”